4 olika sätt att organisera sin garderob på

Att hitta det specifika plagg som man letar efter i sin garderob är inte alltid så enkelt, men genom att hålla ordning i garderoben kan det hela bli lite enklare. Det finns en mängd olika sätt som man kan organisera sina kläder på, så att man enkelt får en överblick över sina saker. Här kommer fyra olika metoder, där någon utav dem förhoppningsvis kan passa dig:

Efter färg
Att färgkoordinera sina kläder är ett prydligt sätt att förvara dina kläder på. För det första ger det garderoben ett städat intryck, samtidigt som du lätt kan kombinera ihop en outfit. Inför en shoppingtur kan du genom en enkel titt i garderoben få en uppfattning om vad det är du behöver införskaffa, eller vad du redan har en stor mängd utav. Dock kan detta kräva en del underhåll och att lägga in nytvättade plagg kan ta längre tid än vad det annars skulle ta.

Efter plagg-typ
Det vanligaste sättet att dela upp sin garderob på är genom att lägga t-shirts ihop med t-shirts, långärmade tröjor ihop med långärmade tröjor och så vidare. Att göra på det här viset gör att du direkt vet var du ska leta när du är ute efter ett specifikt plagg. Dock kan det lätt bli så att de plagg som ligger nederst i högarna inte kommer till användning, vilket är opraktiskt och oekonomiskt.

Efter tillfälle
Många har plagg i garderoben som enbart är ämnade för att bäras vid speciella tillfällen, som till exempel på en fest eller på jobbet. Genom att sortera garderoben utifrån tillfälle har du alla plagg som hör ihop med varandra på samma ställe, vilket gör att det går snabbt att sätta ihop en komplett outfit. Det knepiga kan vara om ett plagg inte tillhör någon specifik kategori, eller om det i slutändan blir för många kategorier.

Efter årstid
Troligen har du kläder som är för varma för att användas på sommaren och för tunna för att användas på vintern. Att då sortera garderoben utifrån årstid gör att du kan strunta i att öppna specifika lådor under en del utav året och på så sätt inte ha lika mycket kläder att leta igenom när du har bråttom. Dock kan det precis som när man sorterar utifrån tillfälle vara så att en del plagg passar in på flera kategorier. Om du har möjlighet kan en annan lösning vara att efter årstid plocka ut plagg ur garderoben och förvara dem i ett förråd eller liknande, för att de inte ska ligga i vägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *