Meny Stäng

Att köpa en ny garderob

Att tänka på när det är dags för en ny garderob
Behöver du en ny garderob eller kanske flera, då finns det en del att tänka på.

Garderober är mycket bra att ha och gärna så många som möjligt. Förvaringsmöjligheter är överlag en viktig del i ett hem. Även i andra utrymmen är det bra med möjligheter till förvaring av än det ena och än det andra. Just garderober har otroliga potentialer att fungera för nästan allt vi vill förvara på ett fräscht sätt. Då stör det inte heller övrig interiör och helhetsintrycket blir lugnare.

De flesta av oss tänker säkert per automatik att en garderob hänger vi kläder i. Det finns mycket mer som de kan användas till. Bor du på liten yta är garderober extra viktigt. Då gäller det att tänka ett varv till innan en ny garderob införskaffas.

Börja med att skriva en lista på vad som ska förvaras i garderoben!

Gör du det så gör du dig själv en tjänst. Utöver kläder kanske det är skokartonger, andra lådor med diverse prylar, verktygslåda, symaskin, lakan eller handdukar som du vill få plats med i garderoben. Då är det bra att ha en stång för kläder högst upp och sedan välja hyllor eller trådkorgar nedanför. Du får helt enkelt en bättre bild av vad du behöver garderoben till när du skriver en lista.

Mät noga hur hög, bred och djup garderob som får plats och planera väl!

Det finns fristående garderober att exempelvis ställa i ett hörn. Väljer du en garderob som stämmer med takhöjden där du ska placera den, så blir det mer plats inuti. Tänk också på färgen när du väljer. Kanske vill du matcha övrig inredning eller så vill du att garderoben ska sticka ut.

Finns det möjlighet att använda en hel vägg till garderober? Då blir det mer plats över när dörrarna öppnas om du väljer skjutdörrar. Med speglar på en hel rad av garderober och även med belysning, ja det blir både ljusare plus att rummet större ut.

Vilka kläder ska få plats i garderoben+

Inredningen inuti garderoberna kan du variera precis som du vill. Har du möjlighet för flera garderober så separera kläder från annat, då blir det lättare att hitta.

Det finns också lådsektioner att välja på till garderober. På det viset kan en byrå ersättas. Lådorna är utmärkt förvaring för underkläder, strumpor med mera. Väljer du en något bredare garderob finns möjligheter att ha separata lådsektioner. Övriga delar av garderoben kan då bestå av exempelvis en spegeldörr där du inuti kan hänga kläder.

Det är vanligt att montera ihop nyinköpta garderober på egen hand.

Ta god tid på dig att sortera upp alla delarna.

Är det exempelvis 10 stycken skruvar av en sort. Ta ett papper och skriv numret på skruvarna, enligt instruktionen för montering. Titta på bilden också så du ser att du lägger rätt artikel på rätt papper. Skriv gärna antalet det ska vara på pappret också. Lägg sedan skruvarna på pappret. Fortsätt så med alla lösa delar. När det är klart – läs igenom monteringsanvisningen. Allt det här för att det ska gå så smidigt som möjligt. Då slipper du plocka isär delar när du har kommit en bit på väg.