Meny Stäng

Att tänka på när du ska köpa en Chesterfieldsoffa

Har du gått länge och funderat över vilken typ av soffa du ska köpa? Har du sedan slutligen landat i att det är en Chesterfieldsoffa du vill ha? Det är ett mycket bra val, men det finns några saker att tänka på för att du ska bli riktigt nöjd med den möbel du köper.

Storleken spelar stor roll

Naturligtvis behöver du fundera över hur stor soffan ska vara. Vilka mått har du att förhålla dig till och vilken typ av soffa vill du ha? Räcker det med en tvåsitssoffa och två matchande fåtöljer? Är en tresitssoffa med en eller två fåtöljer att föredra? Eller behövs det kanske något ännu större, som en rejält tilltagen hörnsoffa? Fundera över utrymmet där du har tänkt att soffan ska placeras, och försök komma fram till vad du tror skulle passa bäst där. Ta sedan en titt på vilka olika alternativ som erbjuds i möbelbutikerna. Om det skulle vara så illa att du inte hittar något som passar rummet går det faktiskt att specialbeställa Chesterfieldsoffor efter mått som du själv bestämmer. Det blir förstås lite dyrare, men möjligheten finns.

Vilket material passar bäst?

Nästa fråga som du behöver ställa dig är vilket material du helst vill ha på soffan. Det vanligaste när det gäller Chesterfieldsoffor är att soffan är klädd med läder. Det betyder dock inte att det är det enda alternativet. Numera förekommer det även soffor av den här typen i olika typer av tyg. Vissa tycker till exempel att sammet ger soffan ytterligare en känsla av lyx, samtidigt som det också är mjukt och bekvämt att sitta på.

Andra val som påverkar komfort och utseende

Det finns även några andra saker att fundera över. Den här typen av soffa är vanligtvis förhållandevis hårt stoppad. Det ger den ett stilrent och klassiskt utseende, men det gör förstås att den inte är så mjuk att sitta i. Det är inte den typen av möbel som du sjunker ned i när du sätter dig. Om du vill ändra på det går det att beställa soffor med mjukare stoppning. Det kan krävas att du specialbeställer soffan, eftersom de som redan är färdigtillverkade ofta kommer med den klassiska stoppningen. Du behöver naturligtvis också fatta ett beslut gällande färg. De klassiska Chesterfieldsofforna är bruna, men numera finns dessa möbler även i många andra färger. Är du ute efter en lädersoffa blir förstås färgvalet något mer begränsat, men är det tyg du vill ha är möjligheterna närmast oändliga.