Meny Stäng

Att tänka på vid förvaring / magasinering av möbler

Ska du tillfälligt flytta till en mindre bostad? Då behöver du förmodligen hitta ett sätt att förvara dina möbler. Även om du är riktigt duktig på att möblera på ett smart sätt, kommer du inte att få plats med alla möbler och tillhörigheter i en bostad som är mycket mindre än den du redan har. Det bör inte vara några problem att hitta en plats där du kan magasinera dina möbler och tillhörigheter. I de flesta städer finns det ett flertal företag som erbjuder förvaring och magasinering. Hos forradet.nu hittar du magasinering om du bor nära Göteborg eller Kungälv. Men vad ska man tänka på när man förvarar möblerna? Du vill förstås att de ska vara i lika gott skick när du hämtar dem, som de var när du lämnade in dem. Här kommer därför några goda råd som du kan ha i åtanke.

Ställ möblerna på papp, och täck över dem

När det gäller möbler finns det några viktiga saker att tänka på. Det kan vara en god idé att lägga ett lager av papp på botten i det förråd eller magasin som du har hyrt. När du sedan bär in möblerna, och har fått dem alla på plats, är det klokt att täcka över dem med plast. Nu kanske du undrar varför? Det beror helt enkelt på att du vill undvika att möblerna täcks av damm, vilket annat lätt kan hända. Att möbler som blir stående utan att användas under en längre period blir dammiga, kommer nog inte som någon överraskning. Däremot finns det många som glömmer att förebygga detta. Att få bort ett tjockt lager av damm från soffor och sängar kan vara riktigt svårt. Då är det betydligt bättre att lägga plast över dem, så slipper du oroa dig över detta.

magasinering av möbler

Lägg till försäkring

En smart tilläggstjänst som vissa företag erbjuder är godsförsäkring. Den brukar vanligtvis inte ingå i standardtjänsten. Däremot går den utmärkt att lägga till mot en extra kostnad. Det är definitivt smart att lägga till detta. Vanligen kostar en sådan försäkring bara några tior varje månad. Visserligen är det inte så ofta som den behöver användas, men om oturen skulle vara framme, kommer du vara glad att du tecknade en försäkring. Det kan mycket väl vara så att vissa av de möbler och ägodelar du magasinerar, är riktiga dyrgripar. Då vill du naturligtvis inte bli stående utan ersättning om något skulle inträffa, som till exempel en brand, ett inbrott eller ett angrepp av skadedjur.

Packa smart

Förmodligen är det inte bara möbler du behöver magasinera när du flyttar till en mindre bostad. De flesta tenderar att samla på sig en hel del ägodelar genom årens lopp. När dessa ska magasineras är det viktigt att du packar dem på ett smart sätt. Lägg vikt vid att använda bra emballage. Om föremålen är känsliga, bör du använda bubbelplast. På så sätt är sannolikheten betydligt större att de ska förbli hela och fina. Det bästa du kan göra är att först packa in varje enskild produkt i emballage, för att sedan förvara dem i kartonger som placeras i förvaringslokalen.