Meny Stäng

Basgarderob för kvinnor

Basgarderob för kvinnor – Dessa plagg behöver du!

Det sägs att med en bra basgarderob kan du komma riktigt långt och sanningen är att en basgarderob egentligen inte behöver bestå av mer än 10-14 plagg. När man talar om basgarderob menar man alltså inte att du endast ska äga 14 plagg, utan att du ska kunna ha några väl utvalda kläder som du kan använda i många olika situationer och som passar för de absolut mesta.

Basgarderob för kvinnor

Att som kvinna skapa en bra basgarderob kan vara ganska svårt. Visst är utbudet av kläder enormt och priserna mycket bekväma i många butiker. Detta har lett till att många överkonsumerar, men fortfarande inte känner att de har något bra att ta på sig. Du har säkerligen själv stått och slängt ut halva garderoben, för att ändå inte vara nöjd med ett enda alternativ.

Den kompletta garderoben

Vad är det då för plagg som du behöver för att skapa en garderob som känns komplett? Här nedan listar vi 14 stycken klädesplagg som alla kvinnor bör ha i sin garderob, för vardags- såväl som för speciella tillfällen.

1. En vit skjorta med en snygg och bra passform
2. Ett par jeans som du verkligen är nöjd med
3. Ett par snygga skor med klackar i neutral färg
4. Trenchcoat
5. En svart kjol i önskad längd
6. Stickad tröja för kalla höstdagar
7. En moderiktig skinnjacka
8. Klassisk och välskräddad kavaj
9. Den lilla svarta klänningen
10. T-shirtar
11. Sköna och bekväma sneakers
12. Ankelboots
13. En kappa som passar för höst och vår
14. Skinnbyxor – för att vara moderiktig som få

Med dessa plagg kan du komma betydligt längre än du tror. Det är ytterst sällan som man faktiskt behöver de där 10 par jeansen som ligger i garderoben. Genom att skapa dig en riktigt bra basgarderob kan du se till att du alltid har något att ta på dig, oavsett om du ska iväg till skolan, till jobbet, till intervjun eller till festen på stan med vännerna.

När du väljer basgarderob bör du satsa på kläder av lite högre kvalitet. På så sätt håller sig din basgarderob mycket längre och du gör även en stor insats för miljön. Varje dag konsumeras enorma mängder kläder, vilket bidrar till att stora mängder vatten brukas i onödan. Satsa på hållbarhet så ska du se att din badgarderob kommer att vara med dig ett riktigt bra tag och alltid med något att ta på dig!