Meny Stäng

Förändra din uteplats med nya trädgårdsmöbler

Genom att skapa en look du gillar ute i trädgården kommer du att ge både familjen och gäster en given plats att umgås på när vädret är bra, så att investera i bra trädgårdsmöbler brukar alltid löna sig. Vare sig du behöver ett bord och stolar att äta vid eller solstolar att ligga och sola i så kan väl valda trädgårdsmöbler helt förändra looken på din trädgård och göra den mer inspirerande och vacker.

Men vad innebär egentligen ”väl valda” i detta sammanhang? Jo, att trädgårdsmöblerna du köper är:

Lämpade för ändamålet som du vill använda dem till

Alla trädgårdsmöbler är t.ex. inte gjorda för måltider och alla är inte bekväma att lägga sig ned i. Så vilka möbler som passar bäst beror på hur du ser dig själv och andra använda möblerna. Man bör helst inte välja trädgårdsmöbler som är avsedda för ett annat ändamål än det man har i åtanke själv, för det blir inte alltid helt lyckat. För att kunna använda möbler till annat än vad som ursprungligen var tanken måste man ofta ha en hel del kunskap om trädgårdsmöbler, så detta är verkligen inget för nybörjaren.

I rätt storlek

Dvs. passar in på den plats där man vill ställa dem och har rätt proportioner i förhållande till hela uteplatsen. Många tycker att detta är den svåraste biten att få rätt, och då kan vi bara säga: ta fram måttbandet, så slipper du gissa! Har man exakta mått åt alla håll att titta på blir det en lätt match att välja rätt storlek.

Sådana som kan stå ute hela året eller lätt kan ställas undan för förvaring

Åtminstone om man inte har en hel lada eller liknande, vilket de flesta förstås inte har, för då kan inte alla trädgårdsmöbler stå ute när vädret är som allra värst. Finns det ingen annan lösning än att ställa undan trädgårdsmöblerna under vintern vill du åtminstone se till så att de är lätta till vikten och t.ex. att utestolarna går att vika ihop för att på så vis lättare och smidigare kunna flyttas eller liknande. Tänk på att för vissa trädgårdsmöbler kan det räcka med ett överdrag när vädret blir lite sämre, men inte för alla.

Tillverkade i ett material som passar dig

Både utseendemässigt och rent praktiskt. Alla material som kan användas för att tillverka trädgårdsmöbler har sina egna för- och nackdelar, och det är viktigt att du förstår vilka dessa är för det material du gillar mest innan du köper några möbler tillverkade i detta material. Trä är exempelvis snyggt och naturligt men kan i vissa fall komma från områden och länder där regnskog skövlats för att tillverka möblerna! Dessutom kräver trä som material regelbundet underhåll, och så vidare. Så köp inte grisen i säcken utan ta reda på vad som gäller för de material som kan vara aktuella för dig helt enkelt!