Meny Stäng

Fyra DIY-tips för din garderob

När man ska få ordning i sin garderob finns det idag en mängd olika produkter på marknaden som kan hjälpa dig med detta. Dock behöver förändringen inte kosta dig speciellt, mycket, då många saker du kan dra nytta utav redan finns i ditt hem. Här kommer några tips på hur du kan ta saker som du sett som skräp till enkla garderobsräddare.

1. Glasburkar håller plats för dina smycken

Klara glasburkar som tidigare innehålls sylt, barnmat eller annat hamnar oftast på återvinningen när dem har tömts på sitt ursprungliga innehåll. Men dem kan även komma till god användning i form utav förvaring på annat sätt. Om du har ett hyllplan i din garderob eller på väggen utanför den kan du undertill skruva fast glasburkarnas lock med ovansidan mot hyllans undersida. Här kan du sedan skruva fast burkarna som då hänger under hyllplanet och ger dig en överskådlig förvaring för allt ifrån örhängen och broscher till hårnålar och tofsar som kan vara användbart nr du ska sammanställa din outfit.

2. Dela upp med hjälp utav lådor

I en byrålåda kan det lätt bli rörigt bland alla saker som ska samsas om platsen. Någonting man kan göra för att minska på röran är att dela upp lådan i flera mindre fack, där varje sak har sin plats. Idag finns det speciella låd-avskiljare att köpa, men man kan enkelt ordna detta med hjälp utav mindre kartonger, såsom skokartonger eller liknande. Vill man få det hela att se lite roligare kan man klä in lådorna i något fint papper eller måla dem.

3. Dubblera antalet galgar så samma yta

När du nästa gång dricker någonting ur en burk – se till att spara den lilla metall-flärpen som används för att öppna burken. Denna kan nämligen komma till stor nytta i din garderob! Genom att trä denna över kroken på din galge, kan du hänga på en ytterligare galge på den redan befintliga, utan att det tar upp mer plats på stången i garderoben.

4. Glöm inte dörrens möjligheter

En yta som många glömmer bort att dra nytta utav när de ska organisera i sin garderob är dörrens insida. Denna del är lika dold som garderobens insida nä de är stängd och kan i många fall ge dig möjligheten till ännu mer översikt bland dina saker. Här kan du till exempel hänga upp en liten anslagstavla, där du med hjälp utav häftstift kan organisera dina smycken på ett översiktligt sätt. Har du ingen anslagstavla till övers kan ett grytunderlägg i kork fylla samma funktion.