Garderob med skjutdörrar

När du ska välja garderob finns det en mängd smarta lösningar att välja mellan och en som allt fler föredrar är garderober med skjutdörrar. Förutom att det blir ett snyggt inslag i rummet så för det med sig en hel del praktiska saker. Skjutdörrarna på en garderob går i skenor som sitter högst upp och längst ner i garderobens öppning. Varje dörr går i en egen skena, vilket gör att de enkelt kan överlappa och gå förbi varandra när du skjuter dem fram och tillbaka. Dörrarna går att få i en mängd olika material och färger, vilket gör att din skjutdörrsgarderob kan bli en effektfull del utav din inredning. Ett enkelt sätt att skapa illusionen utav ett större rum är att välja dörrar i spegelglas.

Här presenterar vi ett urval utav populära skjutdörrsgarderober som finns på marknaden. Vi har lagt tyngd på de förvaringslösningar som garderoben har att erbjuda, men även det estetiska och praktiska i form utav leverans och montering.

RIVER skjutdörrsgarderob
RIVER är en mycket populär skjutdörrsgarderob som finns i två olika bredder och består utav två dörrar, där den ena utav dem går att få i spegelglas. Förutom detta finns garderoben i flera olika färger och material, vilket gör att det finns en variant som passar in i de flesta hemmen. Bakom dörrarna döljer sig ett hyllplan och en klädstång på den ena halvan, samt fyra ytterligare flyttbara hyllplan på den andra. Den öppna ytan under klädstången ger möjlighet till att ställa in ytterligare förvaring om så skulle önskas. Garderoben levereras omonterad och kräver verktyg som hammare och skruvdragare för montering.
Bra att veta om RIVER:
Höjd: 203 cm
Djup: 60 cm
Bredd: 154 eller 170 cm
Vikt: 141,2 kg – 145,2 kg
Leveranssätt: Fraktfri hemleverans


MEA skjutdörrsgarderob
För den som vill ha en garderob med spegeldörrar är MEA ett mycket bra val. Här kan du välja mellan speglar på hela garderoben, eller enbart på en utav dörrarna. Garderoben som finns i två olika storlekar döljer en mängd smart förvaring som dessutom kan utökas om man så vill. Invändigt är garderoben uppdelad i en större sektion med ett hyllplan och en klädstång, samt en eller två mindre sektioner med varsitt hyllplan, som går att bygga på med såväl flera hyllplan som korgar och fasta lådor via tillval. Att garderoben dessutom har en höjd på hela 220 centimeter gör att den drar nytta på rummets yta även på höjden, vilket ger förvaring från golv till tak.
Bra att veta om MEA:
Höjd: 220 cm
Djup: 60 cm
Bredd: 120 eller 180 cm
Leveranssätt: Fraktfri hemleverans


DAY skjutdörrsgarderob
Garderoben DAY finns i flera olika material och kan på så sätt passa in i de flesta hemmen. Även storleksmässigt finns det alternativ att välja på, då den kommer i två olika storlekar. Trots att den större modellen är mindre än liknande modeller som vi presenterar, så ger det extra djupet ger möjligheten till förvaring utav extra mycket saker, vilket kan uppskattas utav den som har ett stort klädintresse. Den garderobsinredning som medföljer vid köper är två klädstänger och fyra hyllplan som alla går att flytta runt efter dina egna behov.
Bra att veta om DAY:
Höjd: 203 cm
Djup: 65 cm
Bredd: 122 eller 154 cm
Leveranssätt: Fraktfri hemleverans

Fördelar med en skjutdörrsgarderob
Att välja en garderob med skjutdörrar för med sig flera fördelar jämfört med en garderob med vanliga dörrar. Genom att skjuta dörrarna i sidled behöver du inte tänka på att ha bra med plats bredvid garderoben för att dörren ska kunna öppna sig. Därför lämpar sig en garderob med skjutdörrar mycket bra om du bor trångt eller vill utnyttja din boyta maximalt, till exempel i en trång hall eller i ett litet sovrum. Dessutom är släta garderobsdörrar utan handtag någonting som lätt kan smälta in i rummet och på så sätt inte ta allt för mycket plats i din inredning.

Nackdelar med en skjutdörrsgarderob
Det som kan vara en nackdel med att välja skjutdörrar framför vanliga skåpsdörrar är att man inte kan se hela garderobens innehåll på en och samma gång, då dörrarna alltid kommer att skymma någon del utav garderoben. Dock går dem snabbt att skjuta åt sidan för att komma åt det som döljer sig bakom dem.

Bygg din egen garderob med skjutdörrar
Du kan antingen köpa en komplett garderob med skjutdörrar eller sätta upp en egen skjutdörr på den garderob som du redan har. Dessa skjutdörrar fästs då med skenor uppe och nere, vilket gör att du även kan sätta upp en skjutdörr mellan golv och tak, för att bakom dessa välja helt fritt vilken garderobsinredning du vill ha. En sådan lösning kan vara utmärkt om du har ett utrymme i rummet som gått till spillo, men som bakom skjutdörrar kan hålla förvaring för en mängd saker.