Garderober

När man ska köpa sig en garderob finns det idag en mängd olika butiker att vända sig till, både fysiskt och på webben. Genom att titta runt på det utbud som finns kommer du snabbt att märka hur många olika modeller det faktiskt finns att välja mellan.

Vi har gjort det hela lite enklare för dig genom att sammanställt information kring de olika varianterna som finns att välja mellan, samt plockat fram förslag på produkter som passar in på dessa. Via länkarna nedan kan du ta dig vidare till de typ utav garderob som du är intresserad utav.

Garderober med skjutdörrar

Billiga garderober

Att köpa sig en garderob kräver ofta en hel del eftertanke utifrån flera olika saker. Till exempel ska den passa in i ditt hem och i det förvaringsbehov du har och samtidigt inte skava alltför mycket i plånboken för att bli ett bra köp.

Här följer en lista med saker att ha med i åtanke när du ska köpa en garderob till ditt hem.

Tänk praktiskt när det kommer till storlek
Precis som med så många andra möbler idag finns garderober i en mängd olika färger och former, vilket gör att det nästan garanterat kommer att finnas en modell på marknaden som faller dig i smaken. Utgå från ditt eget tycke när du väljer garderob, men ha även måtten för utrymmet du har för garderoben och behovet utav förvaring med dig. Att komma hem med en snygg möbel som endast rymmer hälften utav dina saker, eller istället tar upp en alltför stor plats i rummet blir i längden inte ett bra köp.

Låt möbeln bli en del utav din inredning
Du kan även se på hur övriga möbler i rummet som den ska stå i ser ut och då välja en garderob i liknande stil. Kanske ingår övriga möbler som du har i en speciell serie där det även finns klädförvaring. På så sätt kan du få en genomgående stil i rummet, där garderoben snyggt smälter in i det övriga hemmet. Vill du istället få till ett snyggt blickfång kan du välja en garderob i en helt annan färg eller stil.

Utnyttja din yta maximalt
Har du ett litet hem kan en modell med spegeldörrar göra att rummet känns större, samtidigt som skjutdörrar inte tar lika mycket plats i rummet. Att dessutom tänka på höjden är ett smart trick att utnyttja din yta maximalt. Mät gärna ut din takhöjd och välj en garderob som går hela vägen upp. Om detta inte är möjligt kan du alltid dra nytta utav utrymmet ovanpå möbeln på annat sätt, till exempel genom att ställa förvaringskorgar på ovansidan.

Garderobens insida
Det är dock inte bara utsidan som är viktig att titta på, utan även hur garderoben är utrustad på insidan. I de flesta garderober medföljer något slag utav hyllplan eller korgar där du kan sortera upp dina kläder. Även en klädstång brukar följa med, där du kan hänga upp dina plagg med hjälp utav galgar. I de flesta fall brukar man kunna flytta på dessa olika delar för att arrangera garderoben på det sättet som passar sig allra bäst. Vanligast är att man har en klädstång högt upp och korgar eller hyllplan under denna. På så sätt får plaggen som man hänger gott om plats.

Komplettera efter behov
Ibland kan man behöva komplettera den garderobsinredning som medföljer för att man ska få plats med allt som man vill förvara. Det bästa är då att vända sig till samma butik som man köpt själva stommen i, för att få tag på delar som garanterat passar i din nya garderob. Tänk också efter på hur mycket förvaring som du är i behov utav och om det verkligen kommer att underlätta att köpa mer inredning till din garderob, eller om du istället ska köpa dig en till komplett möbel. Ibland kan det istället vara en rejäl garderobsresning som blir lösningen på ditt problem.