Meny Stäng

Hörngarderob

Köp en hörngarderob online

Den som ska inreda ett hem har mycket att tänka på. Vissa beslut är enkla att fatta. Vissa rum är också enkla att inreda. Det dyker dock i de allra flesta fall upp rum som är svårare att inreda. Det finns till exempel rum där det inte finns så mycket väggyta att utnyttja. Där kan hörnen också behöva utnyttjas för att få till en bra lösning. Därför kan du behöva inreda med hörngarderober.

Fördelar med hörngarderober

Att välja hörngarderober kan ha en hel del fördelar. Det gör att du kan utnyttja ytan bättre i ett rum. I ett litet sovrum behöver du troligen de öppna väggytorna till möbler. Du kanske ska få plats med en bokhylla, en säng och en byrå. Vidare kanske det ska rymmas ett skrivbord med stol. Att då även få in garderober är inte helt enkelt. Då gäller det att tänka till. Att använda hörngarderober kan visa sig vara den bästa lösningen. På det sättet används all yta på ett smart sätt. Samtidigt som de öppna väggytorna blir tillgängliga för möbler, får du ändå den förvaring som behövs. Detta är lämpligt både i barnens rum och i det egna sovrummet.

Även i en klädkammare kan en hörngarderob vara bra. Du kanske vill få in så många hyllor och garderober som möjligt. I klädkammaren har du ju möjlighet att förvara sådant som inte används varje dag. Det gäller dock att hitta en lösning som gör att det inte blir stökigt. Att ha garderober, hyllor och klädställningar underlättar. För att kunna utnyttja rummet till max rekommenderar vi att inreda med minst en hörngarderob. Naturligtvis kan du ha flera sådana om utrymmet finns. I garderoben har du plats för en hel del kläder. Du kan även lägga in sängkläder, handdukar och gardiner.

Vart kan du köpa hörngarderober?

Nästa fråga blir troligtvis vilken butik du bör gå till om du vill köpa garderober av den här typen. Svaret är att de finns i de flesta möbelbutiker. Om du besöker IKEA eller Jysk kommer du garanterat hitta hörngarderober. Du kan även besöka Mio eller någon annan möbelkedja. Överallt där garderober finns bör du även kunna hitta sådana här. De är inte särskilt ovanliga och inte heller svåra att få tag på.

Naturligtvis kan du köpa de här garderoberna på nätet om du vill. Du får räkna med att frakt tillkommer. I vissa fall kan det höja priset rejält. Hos andra butiker kostar det bara några tior. Det finns också webbutiker som bjuder på frakt när du handlar för en viss summa. Om så är fallet brukar det synas tydligt på startsidan.

Köp en hörgarderob online.

Bygg en egen garderob

Om du hör till skaran som tycker att det är roligt att snickra har du gott om möjligheter. Då behöver du inte förlita dig på de garderober som finns i butikerna. Du kan istället rita upp en hörngarderob som passar perfekt in i rummet. Det innebär att du kan anpassa garderobens utseende efter din egen smak. Du kan också anpassa måtten perfekt efter rummets yta. På så sätt får du både en garderob som passar dig utmärkt smakmässigt men även en som passar perfekt in i det aktuella hörnet. Bättre kan det inte bli. Du har då också möjlighet att helt välja färg.

Du kan måla garderoben i exakt den nyans du vill ha. Estetiskt sett är det förmodligen det bästa sättet att få vad du vill ha. Det tar dock lite längre tid än att köpa en färdig lösning. Material finns naturligtvis att köpa på närmaste byggshop. Sätt dig ned innan och fundera över vad du behöver. Se också över din verktygslåda. Säkerställ att du har alla verktyg du behöver hemma. Det räcker tyvärr inte långt med bara en hammare. Du behöver fler redskap för att kunna säkerställa ett bra resultat.

Om du inte själv anser dig vara tillräckligt snickerikunnig kanske du känner någon som är det. Kanske kan ni utbyta tjänster. Du kanske kan bidra med något annat, exempelvis inredningsidéer. Kanske räcker det med att bjuda på middag och passa på att umgås. Det skadar åtminstone aldrig att fråga.

Olika modeller

Om du tänker över saken och landar i att du inte kan bygga din egen garderob gäller det att ta vara på vad som finns i butikerna. Troligtvis finns den garderob du behöver där. Det kan dock krävas en del sökande för att hitta rätt. Sätt dig gärna och leta på nätet. Där kan du använda sökmotorer och surfa runt i möbelbutikerna. Du får tillgång till ett betydligt större utbud online. Titta på olika hörngarderober och försök hitta den perfekta. De kan se ut på väldigt många olika sätt. Det finns hörngarderober utan dörrar som mer liknar hyllor. Där kan det finnas både lådor, klädhängare och hyllplan. Dessa ger stort förvaringsutrymme. De passar också bra i exempelvis en walk-in closet. Det är dock inte i alla rum de passar in.

Det finns även mer traditionella garderober med dörrar och handtag. Färgen kan naturligtvis variera. För den som vill ha något mer minimalistiskt finns det också hörngarderober med högblanka skjutdörrar utan handtag. De smälter in fint i rummet och det finns inga detaljer som stjäl fokus.

Hörngarderober kan också ha spegeldörrar, vilket gör att de även fungerar som spegelvägg. Detta kan vara en bra lösning om det inte finns andra speglar i rummet.
Priset på möbeln varierar förstås beroende på modell. Det finns relativt billiga hörngarderober för strax över 3000 kronor. Dessa är ofta ganska små och enkla. Större modeller med såväl hyllplan som hängare och lådor kan kosta över 10 000 kronor. Naturligtvis finns det också många exemplar som kostar någonstans mitt emellan. Den som har 7000 kronor att avvara har ofta mycket att välja på. Den som däremot vill försöka komma undan med 5000 kronor kommer ha ett ganska begränsat utbud. Eftersom hörngarderober oftast är större än vanliga garderober kostar de också mer. Naturligtvis finns det undantag, men generellt får du räkna med en något högre kostnad för dessa. Många anser att det är värt varje krona, då du kan utnyttja boytan bättre.