Skoskåp

Skor kan ibland vara svåra att förvara på ett bra sätt där de inte är i vägen men samtidigt är enkla att komma åt. Ett skoskåp är en möbel som kan förekomma i en mängd olika utföranden och låter dig få en bra överblick över dina stövlar, sneakers och sandaler. På utsidan ser många skoskåp ut som vilket skåp som helst, men på insidan döljer sig ofta en mycket funktionell förvaringslösning.

Vad är ett skoskåp?
Ett skoskåp ser ut som ett litet kabinett, ett skåp eller en byrå och kommer i olika storlekar och dimensioner: korta och breda, höga och smala eller helt fyrkantiga. Möbeln öppnas med en vanlig dörr eller genom att man fäller ut det och inuti finns det hyllor och/eller lådor för alla sorters skodon. Här kan man förvara precis alla sorters skor, vare sig det är gummistövlar, sandaler eller finskor och man kan placera dem på olika platser i hemmet.

När man skall välja vilket sorts skoskåp man vill ha bör man ta sig en funderare över tre saker:

  • Vad för slags skor behöver man förvara?
  • Vad har man för utrymme att ställa möbeln?
  • Hur ofta använder man sina skor?

Tänk på placeringen utav möbeln
Till skillnad från andra förvaringsmöbler så används skoskåp dagligen och bör därför stå nära till hands där man går in och ut, till exempel i hallen. Skor som inte används särskilt ofta kan man förvara i andra rum. Regnstövlar och pjäxor kan man ha i ett stort skoskåp i sovrummet eller på en helt annan plats i hemmet och det finns idag fiffiga designer där man får plats med riktigt många par. I detta fall är det däremot viktigt att man kostar på sig en möbel av lite större mått så att allt får plats under ett tak.

Skoskåp för barnskor
Har man barn kan man låta dem förvara sina fotbollsskor eller gympadojor i ett smärtare skoskåp i deras rum, vilket också lär barnen värdet i att vara organiserad och ha koll på sina saker. Vardagsskorna får dock plats i hallskåpet tillsammans med de vuxnas arbetsskor, till exempel. Fin-skorna brukar vara av mindre modell så här kan man investera i ett skoskåp med smalare mått.