Meny Stäng

Så gör du hallen mer organiserad

Många upplever att det lätt blir stökigt i hallen, något som lätt kan göra att hela hemmet upplevs som ganska kaotiskt. Så behöver det dock inte vara. Det går relativt lätt att skapa förutsättningar för en organiserad hall. Här ska vi gå igenom några tips och tricks som du kan ta hjälp av när du inreder.

Bra förvaring är A och O

Det råder ingen som helst tvekan om att bra förvaring är A och O om du vill ha en välorganiserad hall. Hur förvaringen ska lösas finns det gott om förslag på. Det beror helt på vilken inredningsstil du gillar och hur stor hallen är. Kanske har du möjlighet att bygga in en rejäl hylla i väggen, som en alkov. I så fall kan du ha korgar i hyllorna där du kan förvara vantar, mössor, halsdukar och sådant som lätt blir liggande och tar plats. Kanske finns det även utrymme i hyllan för de skor som inte används så ofta. Det gör stor skillnad om dessa inte behöver stå framme, eftersom många skor på golvet lätt skapar ett stökigt intryck även om det i övrigt är undanplockat i hallen.

Hyllsystem, byråer eller sittbänkar med förvaring

Naturligtvis är det långt ifrån alla som har möjlighet att platsbygga förvaringslösningar och långt ifrån alla bostäder är försedda med alkover i hallen. Det gäller att arbeta utifrån de förutsättningar som finns. Det går att lösa förvaringsfrågan på många andra sätt. Att ha en snygg sittbänk med förvaringsutrymme under sitsen kan vara en bra lösning. Där i går det att stoppa skor, paraplyer och sådant som lätt tar stor plats när det står framme. Samtidigt tillkommer en sittplats på vilken både du, din familj och dina vänner kan sitta på när det är dags att ta på skorna. Man skulle kunna säga att du slår två flugor i en smäll. Ett annat populärt alternativ är att ställa en byrå med många lådor i hallen. Det kan vara en fördel om lådorna är av olika storlek. Det gör att det finns goda förvaringsmöjligheter för både små och stora föremål. En byrå har också den fördelen att det går att dekorera ovanpå den för att skapa en hemtrevlig och inbjudande känsla. En bukett snittblommor i en fin vas kan till exempel göra stor skillnad.

Använd dörrmatta

En god idé kan vara att placera en dörrmatta innanför dörren. På så sätt kan du undvika att allt grus och smuts dras in långt in i hallen. Här kan det vara smart att tänka på såväl funktion som stil. Välj en dörrmatta som du tycker är fin och som matchar övrig inredning, men som även är funktionell och verkligen fångar upp och står emot smuts på ett bra sätt. Du vill förmodligen inte välja en vit tygmatta som du måste tvätta dagligen. Däremot finns det gott om andra alternativ som är både snygga och praktiska. Dörrmattor finns också i gott om olika material, vilket ger ännu större valmöjlighet. Om du vill göra en större förändring kan det vara läge att fundera över val av golv. Det går att skapa det intryck som önskas med hjälp av rätt golv. Klinkergolv och trägolv är bara några av alla alternativ som finns.