Byrå

En byrå är så mycket mer än en plats att förvara kläder och andra föremål i – det är en möbel som man ska trivas med och som ska vara en del av hemmet. Därför är det vid köp av en byrå viktigt att se över både vilka behov utav förvaring man har och vilket utrymme i hemmet som man kan avvara för denna. Dessutom så ska byrån matchas in med resten av hemmet. Idag finns det en mängd olika varianter av byråar varför man inte behöver låta sig nöja med något som man inte är helt tillfreds med. Ofta så är byråerna tillverkade i trä men precis som med storleken finns det andra alternativ när det kommer till materialet.

Vi har plockat ut några olika modeller utav byråar som vi presenterar här nedan med allt ifrån praktiskt information samt mått och leveransinformation, allt för att ditt val av möbel ska bli enklare att genomföra.

CUTE byrå
En byrå bestående utav tre lådor på höjden är en klassiker som återfinns i många hem. Byrån Cute från Bloomingville är precis en sådan möbel i en trendig och skandinavisk tappning. Företaget bakom möbeln har skapat en mängd designerklassiker och om CUTE kommer att bli en sådan återstår endast att se. Den ljusgrå färgen blir ett effektfullt inslag i ditt hem tillsammans med handtagen i läder som är såväl ett slitstarkt material som en snygg och trendig detalj. Lådorna är relativt djupa, vilket ger dig bra med utrymme för att förvara dina saker på. De rundade benen i metall får upp möbeln en extra bit och det blir på så sätt smidigare att komma åt dina saker. I möbelserien finns även ett skåp i samma stil.
Bra att veta om CUTE: 
Höjd: 85 cm
Bredd: 70 cm
Djup: 35 cm
Antal lådor: 3
Leveranssätt: Fraktfri hemleverans


BY Byrå
För dig som behöver ytterligare förvaring kan en byrå som både har lådor på höjden och på bredden passa bra. Denna typ utav möbel brukar ha en behaglig höjd som låter dig använda den som skänk eller liknande. Byrån BY är designad i ett samarbete mellan möbelbutiken Furniturebox och inredningsstylisten Andrea Brodin och har därmed en mycket hög stilfaktor. Knopparna är utav polerad mässing, vilket ger möbeln som finns i vitt och mörkgrått en lyxig känsla. Förutom byrån finns det även nattduksbord i samma serie, vilket kan passa mycket bra om du ska ha möbeln i ditt sovrum.
Bra att veta om BY:
Höjd: 89 cm
Bredd: 120 cm
Djup: 38 cm
Antal lådor: 6
Leveranssätt: Fraktfri hemleverans


FLEX byrå
En hög byrå kan vara ett bra alternativ för den som vill ha gott om förvaring, men som ej har så mycket golvyta att tillgå. Just detta får du i byrån FLEX som har sex lådor placerade på höjden. På samtliga lådfronter finns ett utskuret handtag som gör lådorna enkla att öppna. Lådorna är dessutom extra djupa, hela 40 centimeter, vilket låter dig få rum med mycket saker i en och samma låda. Byråerna i FLEX-serien finns i en mängd olika storlekar och med olika antal lådor, för att du ska kunna hitta en variant som passar in i ditt hem och på ditt behov utav förvaring. Dessutom har dem en design som är väldigt enkel och på så sätt fungerar i de flesta hushållen.
Bra att veta om FLEX:
Höjd: 118 cm
Bredd: 40 cm
Djup: 40 cm
Antal lådor: 6
Leveranssätt: Fraktfri hemleverans

Välj rätt byrå för dig
När man ska välja en byrå så är det många frågor som man måste ställa sig. Hur många lådor ska byrån ha? Ska de vara djupa eller breda eller kanske både och? Här kan man utgå ifrån en mängd olika saker och däribland hur mycket det är som man vill kunna förvara i möbeln. Innan ditt köp kan det vara bra att tänka över hur du vill kunna organisera dina saker, så att du kommer hem med en möbel som har tillräckligt många lådor. Ibland kan det underlätta att välja en modell med många mindre lådor, eller en med färre och stora. I det sista alternativet kan du få ha flera olika typer utav saker i en som samma låda, medans du med mindre lådor kan dela upp det hela lite bättre.

Hög eller bred modell
Finns det gott om utrymme att avvara på höjden så kan en byrå med många lådor på höjden passa in. Ska möbeln istället stå mot en ganska lång vägg kan man istället satsa på en byrå med flera lådor på bredden, alternativt lådor som är extra breda. Ett bra sätt att tänka här är huruvida man vill kunna förvara saker ovanpå byrån eller ej. Vill man till exempel kunna ha en spegel ståendes ovanpå byrån och sitta där för att sminka sig kan en låg modell passa bra, medans ömtåliga prydnadssaker står säkrast på en högre modell, speciellt om man har småbarn i hemmet.

Passa in eller bryta av
Om byrån kommer att stå centralt i ett rum, eller på ett annat sätt finnas i blickfånget så får den gärna följa hemmets stil i övrigt; lever man med en shabby chic inredning så kan en ultramodern byrå bryta av – både på gott och ont. En byrå kan dock lätt anpassas efter din egna stil och önskemål då den kan målas om, tapetseras eller förses med nya knoppar och handtag. Detta gör att möbeln ofta kan följa med i ditt hem även om du byter stil eller flyttar.

Maximera förvaringen med småförvaring
Det finns en mängd olika lådor och korgar som man kan komplettera byrån med, vilket passar mycket bra för den som önskar ordning och reda bland underkläder, smycken och annat som brukar förvaras i denna typ av möbel. Varje korg eller låda kan sedan delas in i mindre fack vilket underlättar ännu mer.
Se gärna efter i det varuhus som du köper möbeln i, då det ibland kan vara svårt att hitta lådor som är måttanpassade till en specifik möbel. Du kan även komma långt med hjälp utav lådor som du redan har i ditt hem, såsom gamla skokartonger eller liknande som kan få tjänstgöra som hjälpsam förvaring.