Skoskåp

Skor kan ibland vara svåra att förvara på ett bra sätt där de inte är i vägen men samtidigt är enkla att komma åt. Ett skoskåp är en möbel som kan förekomma i en mängd olika utföranden och låter dig få en bra överblick över dina stövlar, sneakers och sandaler. På utsidan ser många skoskåp ut som vilket skåp som helst, men på insidan döljer sig ofta en mycket funktionell förvaringslösning.

Här har vi samlat några skoskåp i olika modeller för att underlätta för dig som just nu är ute efter att köpa en möbel utav denna typ till ditt hem. Alla skåpen går att enkelt klicka hem på ett par minuter och samtidigt få levererade direkt hem till dörren. På så sätt behöver du inte släpa tunga paket eller åka runt i olika butiker för att hitta skåpet för dig.

HUGO skoskåp
Att förvara sina skor på höjden är ett mycket smart sätt att spara in på golvyta i rummet och detta gör du med skoskåpet HUGO. Skåpet är utav en smalare modell, där det enbart får plats för ett par skor på bredden på vardera hyllplan. Samtidigt har skåpet en höjd på 185 cm som gör att du får gott om plats för det som du behöver. Invändigt finns flera hyllplan som du kan justera efter behov. Skåpets dörr är klädd med en spegel, vilket gör att skåpet blir en snygg och funktionell detalj i din hall. Dessutom kan dörren monteras på valfri sida, för att det ska bli så smidigt som möjligt i just ditt hem.
Bra att veta om HUGO: 
Höjd: 185 cm
Bredd: 30 cm
Djup: 31 cm
Färger: Brun eller vit
Leveranssätt: Fraktfri hemleverans


OSLO skoskåp
Ett stilrent skåp med utdragbara lådor ger dig en bra översyn över dina skor, vilket du får med skoskåpet OSLO. Skåpet som finns i svart och vitt består utav tre utdragbara lådor som alla slukar flera par skor. I varje låda döljer sig hyllplan som håller dina skor på plats och samtidigt ger dig en organiserad förvaring. Vill du dessutom spara in på golvyta går skåpet att fästas på väggen med fästen som medföljer. Förutom förvaring för dina skor har skåpet en liten låda högst upp där du kan förvara nycklar eller andra småsaker som kan vara bra att ha nära till hands. Här får du en möbel som blir en snygg och funktionell detalj i din hall.
Bra att veta om OSLO:
Höjd: 134 cm
Bredd: 63 cm
Djup: 24 cm
Färger: Svart eller vit
Leveranssätt: Fraktfri hemleverans


NewEst skobänk
Multifunktionella möbler är någonting som väldigt många gärna väljer och att då välja en skobänk istället för ett skoskåp är ett mycket bra val. Förutom att möbeln håller plats för dina skor, ger dem dig en smidig sittplats i hallen, ett rum som ofta har begränsat med utrymme. Bänken NewEst har två utfällbara luckor med hyllplan som håller plats åt fler par skor. Luckorna fälls ut ifrån bänkens framsida och gör det därför enkelt för dig att komma åt dina skor. Möbeln är tillverkad i ek, vilket är ett material som åldras mycket fint och även passar in i de flesta svenska hemmen.
Bra att veta om NewEst:
Höjd: 50 cm
Bredd: 120 cm
Djup: 38 cm
Leveranssätt: Fraktfri hemleverans

Vad är ett skoskåp?
Ett skoskåp ser ut som ett litet kabinett, ett skåp eller en byrå och kommer i olika storlekar och dimensioner: korta och breda, höga och smala eller helt fyrkantiga. Möbeln öppnas med en vanlig dörr eller genom att man fäller ut det och inuti finns det hyllor och/eller lådor för alla sorters skodon. Här kan man förvara precis alla sorters skor, vare sig det är gummistövlar, sandaler eller finskor och man kan placera dem på olika platser i hemmet.

När man skall välja vilket sorts skoskåp man vill ha bör man ta sig en funderare över tre saker:

  • Vad för slags skor behöver man förvara?
  • Vad har man för utrymme att ställa möbeln?
  • Hur ofta använder man sina skor?

Tänk på placeringen utav möbeln
Till skillnad från andra förvaringsmöbler så används skoskåp dagligen och bör därför stå nära till hands där man går in och ut, till exempel i hallen. Skor som inte används särskilt ofta kan man förvara i andra rum. Regnstövlar och pjäxor kan man ha i ett stort skoskåp i sovrummet eller på en helt annan plats i hemmet och det finns idag fiffiga designer där man får plats med riktigt många par. I detta fall är det däremot viktigt att man kostar på sig en möbel av lite större mått så att allt får plats under ett tak.

Skoskåp för barnskor
Har man barn kan man låta dem förvara sina fotbollsskor eller gympadojor i ett smärtare skoskåp i deras rum, vilket också lär barnen värdet i att vara organiserad och ha koll på sina saker. Vardagsskorna får dock plats i hallskåpet tillsammans med de vuxnas arbetsskor, till exempel. Fin-skorna brukar vara av mindre modell så här kan man investera i ett skoskåp med smalare mått.