Nya knoppar och handtag kan lyfta din garderob

När man ska köpa sig en ny möbeln kan det vara svårt att hitta en som exakt stämmer in på alla de önskemål som man har. Ett alternativ då är att välja en modell som är så snarlik det du eftersöker och sedan själv få till de sista detaljerna. Att byta ut knoppar eller handtag på en garderob, eller annan möbel för den delen, är någonting som går på ett par minuter och snabbt kan piffa upp din möbel.

På de flesta garderoberna som säljs idag är handtaget i samma färg som övriga möbeln, för att de ska bli så diskreta som möjligt. Genom att istället byta ut dessa till handtag i en helt annan kulör och material kan det hela bli en snygg detalj som inte bara lyfter möbeln i sig, utan även rummet. Att lossa de gamla knopparna eller handtagen brukar inte vara speciellt svårt, utan oftast sitter dessa endast med en skruv. De hål som då blivit i möbeln kan sedan återanvändas för att få fast de nya beslagen.

Det som du bör tänka på när du väljer handtag eller knoppar till din garderob är att måtten stämmer med de ursprungliga. Detta gäller främst för vanliga handtag, som i många fall är fästa med två skruvar. Att köpa nya handtag med samma avstånd för skruvarna som de gamla underlättar en hel del när du ska fästa dit dem, då du inte behöver tänka på att borra nya hål.

idag finns knoppar och handtag att köpa i såväl byggvaruhus och mindre detaljhandel. Är du ute efter det lilla extra kan det vara värt att göra en sökning på nätet eller så går du loss i second-hand butikerna där du kan hitta unika beslag ifrån gamla möbler.

Knoppar finns idag i en mängd olika material, färger och former. Är man riktigt pysslig kan man till och med skapa egna sådana utav små föremål och en skruv. Till exempel kan små leksaksdjur bli roliga knoppar i barnens rum. En ytterligare variant som är väldigt populär idag är att fästa en vikt läder-rem med en spik med större huvud, så att det blir som en ögla du kan öppna med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *