Meny Stäng

Höj-och sänkbart skrivbord för en godare hälsa

Höj och sänkbara skrivbord

Allt fler arbetar på distans via sin dator. Distansarbetet har kommit att bli en trend som allt fler valt att omfamna och denna trend tros vara fortsatt uppåtgående och något som allt fler kommer att ta del av. I takt med att allt fler tar med sig sin dator och arbetar hemifrån tros allt fler uppleva smärtor i kroppen där ryggen, axlar och nacke är dominerande. Att investera i ett höj- och sänkbart skrivbord sägs ha en rad hälsofördelar där reducering av smärta och förhindrande av skador tros vara de främsta anledningarna till att allt fler väljer att investera i ett smarta skrivbord. En allt mer ergonomisk arbetsmiljö bidrar till ökade resultat där en godare hälsa är ett faktum.

De negativa hälsoeffekterna med att vara stillasittande

Arbete vid bord som inte besitter funktionerna att kunna sänkas och höjas kan leda till ökat obehag där smärta i rygg, axlar och nacke snart är ett faktum. Ett fast skrivbord utan smarta funktioner bidrar till att vi blir stillasittandes större delar av vår arbetsdag vilket i slutändan kan komma att leda till smärta i kroppen. Vår kropp är inte skapt för att sitta ner hela dagar. Vi är skapta för att nyttja våra muskler och om dessa inte stimuleras upplever vi att våra leder blir stela och detta kan i sin tur leda till skador som kan komma att bli långvariga. En allt godare ergonomi på arbetsplatser har aldrig tidigare varit viktigare än nu när allt fler utför sitt arbete via datorn.

De negativa hälsoeffekterna med att vara stillasittande
Smärta i rygg, axlar och nacke är vanligt vid stillasittande arbeten.

Hälsofördelar med höj- och sänkbara skrivbord

Fördelarna är bevisat många när det kommer till nyttjandet av ett höj och sänkbart skrivbord. Bättre kroppshållning, en ökad blodcirkulation i kroppen och minskad belastning är några få av många positiva hälsofördelar du kan ta del av vid användning av ett höj- och sänkbart skrivbord i vardagen. I relation till nyttjandet av ett smart skrivbord kan du utvinna en rad hälsofördelar som tros leda till ett ökat välbefinnande och detta i sin tur kan komma att leda till bättre arbetsresultat där minskat obehag i kropp ökar ditt fokus. Vid nyttjandet av ett smartare skrivbord kan du ställa in höjden som passar dig samt att du kan välja att arbeta ståendes. Att kunna erbjudas möjligheten att höja och sänka skrivbordet samt att arbeta ståendes minskar belastningen på kroppen och du kan lätt bli kvitt onödig smärta där ökat fokus på arbetet leder till bättre arbetsresultat.

Framtiden för distansarbete

Allt fler har en positiv inställning till distansarbete där allt fler uttrycker en önskan att arbeta på distans. Pandemin som vi nu befinner oss i har satt bollen i rullning där allt fler fått smak på att arbeta på distans och känslor som uppgivenhet och rädsla till distansarbete som de flesta upplevde tidigt under pandemin har bytts ut mot trygghet och en känsla av ökad frihet där vi nu får spendera allt mer tid i vårt hem. I takt med teknologins utveckling erbjuds allt fler möjligheten att arbeta på distans och detta tros gå en fortsatt ljus framtid till mötes där allt fler kommer att ta del av denna trend, och den är här för att stanna. Att investera i ett höj- och sänkbart skrivbord kan göra denna upplevelse ännu trevliga och de positiva hälsofördelar du utvinner ur detta är anledning nog att införskaffa sig ett sådant. När fler arbetar hemma upplever allt fler ökad smärta i kroppen när vi arbetar via datorn vid våra fasta bord men detta kan du smidigt bli kvitt. Investera i ett höj- och sänkbart skrivbord även du och skapa dig en godare hälsa.