Meny Stäng

Bygga ny villa, en dröm för många

Många drömmer om ett helt nybyggd villa. Det är inte så konstigt då du redan från start får exakt det hus du önskar. När man köper begagnat är det inte sällan det krävs renoveringar som tar tid och kostar. Dessutom är det inte alltid planlösningen är optimal för dina behov. Det går inte att komma ifrån att bygga nytt är ett stort projekt och det kostar mycket. Det finns dock bra lösningar som att välja en villa från husleverantörer som tillverkar modulhus. Det är en smart lösning där du får allt du behöver i ett paket. Du får också tillgång till experter som hjälper dig genom processen att välja hustyp.

Bygga ny villa, en dröm för många

Hitta rätt husmodell när du ska bygga villa

Det finns ett stort utbud av hustillverkare som har många olika typer av villor. Priserna varierar mycket och då det finns många tillval kan egentligen ett hus bli hur dyrt som helst. Det finns också många prisvärda alternativ som har len snygg design. Ett företag som har satsat mycket på att ta fram exklusiva villor till rimliga priser är Modulhus.se. Dessutom hittar du klimatsmarta och energismarta hus vilket är en bra investering för framtiden. När det kommer till att bygga villa är det också viktigt att tänka på vilka behov du kan behöva i framtiden. Innan du bestämmer dig kan det också vara en mycket god idé att titta på färdiga hus från leverantören. Innan du bestämmer dig är det också viktigt att sätta sig ner och göra en gedigen budget. Det är lätt att missa detaljer och då kan det lätt uppstå kostnader man inte riktigt tänkt på. Husleverantörer har gedigen kompetens och kan hjälpa dig med mindre detaljer.

Planera tomten och placeringen av huset

Planera tomten och placeringen av huset

Att hitta rätt tomt är inte heller alltid helt lätt. En del väljer att köpa tomt utanför detaljplanerat område och det kan ha lite fallgropar. Framför allt om du funderar på att köpa tomt genom en privatperson. Då är det väldigt viktigt att kontrollera med kommunen vad som gäller kring bygglov. Väljer du en tomt inom detaljplanerat område ska du kontrollera om det finns några begränsningar. Ibland finns det regler när det kommer till byggarea men även vilken hustyp du får lov att bygga. Finns det stränga regler bör du sätta dig ned med husleverantören som går igenom alla detaljer med dig. När det kommer till placering av huset finns det också lite att tänka på. Många väljer stora glaspartier som släpper in fantastiskt ljus och ger en härlig utsikt. Ska du bygga i detaljplanerat område är det dock viktigt att du kontrollerar planerna. Risken är annars att du kan få utsikt rakt in i kommande grannes villa.