Meny Stäng

Fem tips när du ska köpa vigselring

Vigselringar ska bäras hela livet ut och därför är det viktigt att tänka igenom detta köp noggrant. Det finns ett enormt utbud av olika modeller, stenar och metaller. Det är många val som ska göras och kostnaden kan lätt dra iväg. Ädelstenar kan i princip kosta hur mycket som helst och det är viktigt att ha en tydlig strategi och budget när du och din partner börjar leta vigselringar. Här får du de fem bästa tipsen för att hitta de perfekta vigselringarna.

1. Börja i god tid

En vigselring är ett stort och viktigt köp och därför måste du ge det ordentligt med tid. Att hitta den modell som passar just dig kan ta betydligt längre tid än du tror. Ofta måste ringarna justeras och det kan ta sin tid. För många tar det även lång tid att komma fram till hur ringen ska se ut. Det kan vara en god idé att gå till flera olika juvelerare och jämföra utbudet. Om du beställer online kan du ibland komma billigare undan, men då krävs de ytterligare framförhållning eftersom justeringar kan behöva göras. Det är rekommenderat att brudpar har minst två månaders framförhållning när de ska köpa vigselringar. Detta gäller framför allt på våren och sommaren när många par gifter sig.

Vigselringar

2. Sätt en budget

En vigselring kan kosta i princip hur mycket som helst. Det är framför allt storleken på stenen som gör att priset kan dra iväg. Därför är det mycket viktigt att ni bestämmer er för en budget innan ni börjar leta ringar. Bestäm tillsammans med din partner hur mycket ni vill och kan spendera på ringar och håll er till budgeten. Om ni inte diskuterar detta innan kan det uppstå onödiga diskussioner och det är även risk att ni spenderar betydligt mer än ni hade tänkt.

3. Satsa på kvalitet

Satsa på kvalitet när ni väljer vigselringar. Ni kommer att bära ringarna varje dag för resten av era liv. Därför är det viktigt med ringar av bra kvalitet som tål slitage. En ring av bra kvalitet ska ha två stämplar. En som visar hur många karat och en annan som som visar vem som tillverkat den.

Gifta sig

4. Välj ring efter din personlighet, inte efter trender

Välj inte ring efter rådande trender utan välj en som passar din livsstil och din personlighet. Om du gillar sport eller arbetar med händerna bör din ring vara praktisk. Välj en ring i ett material som tilltalar dig. Stressa inte fram beslut utan låt det ta tid. Det viktigaste är att du känner dig bekväm i din ring.

5. Välj en ring som du älskar

Sist men inte minst – välj en ring som du älskar och som får dig att känna dig vacker!

Lyckligt gifta