Meny Stäng

Konferensresa till Höga Kusten

höga kusten

Att planera en konferensresa och välja resmål behöver inte vara svårt. Välj Höga Kusten så får ni ett resmål som många ändå har på sin bucket list. Det här fantastiska området som ligger mellan Örnsköldsvik och Härnösand har så otroligt mycket att bjuda på för både konferensgäster och privatpersoner som vill uppleva den fantastiska naturen med alla dess kontraster. Här finns både skärgård och urskog och magiska miljöer som ni sent ska glömma.

Naturupplevelser

Området kallas inte för Höga Kusten utan orsak, här är landhöjningen som allra störst och den pågår fortfarande. Detta har skapat ett väldigt unikt landskap, så unikt att det numera är utsett till världsarv av UNESCO. Sedan 2006 är området utökat med det som kallas Kvarkens skärgård i Finland vars säregna utseende också är kopplat till istiden och dess påverkan på landskapet.

Tips på besöksmål

De som väljer att åka på konferensresa till Höga Kusten har mängder av utflyktsmål att välja på, förutom högklassiga konferenshotell. Det går att skräddarsy program och utflykter på många olika sätt så missa inte att uppleva några av de olika sevärdheter och naturupplevelser som finns här. Höga kusten är unik. Vilka besöksmål som lockar mest är förstås upp till gästerna, men här kommer några exempel.

  • Skuleskogen och Skuleberget med våffelstuga på toppen. Skogen är delvis naturreservat.
  • Slåttdalsberget och Slåttdalsskrevan. De som gillar att klättra kanske bestiger Slåttdalsberget medan andra undersöker mystiken i den djupa Slåttdalsskrevan som verkar dela berget i två delar. Klippväggarna i skrevan är så branta att ingen kan undgå att bli berörd.
  • Naturum Höga kusten ligger vid Skulebergets fot. Här finns fantastiska utställningar som visar och förklarar landhöjningens långa historia.
  • Ulvön som varit centrum för surströmmingstillverkning och kan nås med en båttur.
  • Rotsidan, en lång kuststräcka med plana klipphällar. Här blir det helt olika upplevelser beroende på väderlek. Mäktiga naturkrafter eller rofyllt lugn.
  • Världsarvsleden och Högakustenleden är två vandringsleder för den som har gott om tid på sig även om det naturligtvis går att välja kortare sträckor också.
  • Högakustenbron som är en av Sveriges längsta hängbroar och kanske den allra vackraste. Korsar Ångermanälven och är en länk mellan Härnösands och Kramfors kommuner. Förlaga Golden Gate.
  • High Coast distillery där man kan gå på rundvisning och se hur whiskytillverkning kan gå till. Det finns även möjlighet att provsmaka för den som vill.
    Nämforsen som är ett av Europas största hällristningsområden.

Bo i slott eller koja

Höga Kusten erbjuder gott om konferensanläggningar för alla inriktningar och önskemål. Självklart påverkar antalet deltagare vad som fungerar bäst rent praktiskt men möjligheterna att variera och kombinera gör att det mesta går att lösa ändå. Små sällskap kanske föredrar att boka en toppstuga på Skuleberget medan det riktigt stora kanske behöver en annan bas. Gemensamt är att alla har tillgång till den fantastiska naturen och de upplevelser som olika utflykter kan erbjuda.

Att resa till Höga Kusten

Det är lätt att ta sig till Höga Kusten med tåg, buss eller flyg. Väl på plats rekommenderas hyra av utflyktsbuss eller hyrbil för att kunna utforska alla vackra platser.