Meny Stäng

Smarta lösningar med Attefallshus

Attefallshus har blivit riktigt populära och det är inte alls konstigt. Processen är enkel och det är lätt att få ett startbesked från kommunen. Fördelen med Attefallshus är också att du inte behöver ett bygglov. Du kan bygga upp till 30 kvm om du ska ha det som komplementbostad. Många gånger håller också Attefallshusen samma standard som ett vanligt hus. Det finns också många färdiga modeller som är väldigt lätta och snabba att få upp. Så egentligen får du ett hus fast i mindre format. En perfekt lösning som får användas som fritidshus eller komplementbyggnad på tomten. Det finns många olika varianter av Attefallshus och hustillverkare har ofta många olika modeller att välja mellan.

Smarta lösningar med Attefallshus

Hitta rätt design på ditt Attefallshus

Utbudet av nyckelfärdiga Attefallshus är stort och du kan få allt från futuristiskt arkitektdesignade Attefallshus till skärgårdsdrömmen. Är du nyfiken på spännande och vackra nyckelfärdiga Attefallshus bör du besöka Modulhus.se där du kan få inspiration inför ditt val. Några tips inför valet:

  • Tänk över storleken. Även om huset inte får vara större än 30 kvm finns det många Attefallshus där du kan bygga ett sovloft. Perfekt lösning om du vill ha utrymme för fler sovplatser.
  • Olika glaspartier. Idag finns det härliga Attefallshus med stora glaspartier. Väljer du stora glaspartier blir det som ett extra uterum du kan använda året runt.
  • Villatypen. En del Attefallshus ser ut som mindre villor vilket ger en härlig känsla av att ha ett extra hem.

Det finns många anledningar till varför du ska välja ett färdigt hus. När du väljer Attefallshus från en bra husleverantör som tillhandahåller nyckelfärdiga hus så kan det vara uppe på bara några timmar. Du får också ett hus som är helt inflyttningsklart. Därför är det många gånger smidigare att köpa ett nyckelfärdigt hus via en hustillverkare.

Vilka regler gäller?

Det är Boverket som bestämmer reglerna och i dagsläget är det 25 kvm som gäller för komplementbyggnad. Ska du använda Attefallshuset som komplementbostad vilket innebär sommarstuga eller permanentbostad är det 30 kvm som gäller. Det finns även regler kring höjd och hur nära Attefallshuset får stå en grannes tomtgräns. Det gäller alltid att kontrollera vad som gäller innan man bygger. En husleverantör kan hjälpa dig och se till att du får det Attefallshus som passar där du vill bygga. När det kommer till bygglov så finns det inga krav om du håller dig till 25 kvm respektive 30 kvm. Däremot behöver du kontakta kommunen och höra vad som gäller i ditt område. Tänk på att byggnadsnämnden i kommunen också får ta ut en avgift för startbeskedet och slutbeskedet.